SPECIAL SHOT

김포공항이 새로워진다

Remodeled Gimpo International Airport


김포공항이 다시 한 번 도약한다. 대한민국의 발전과 함께한 지난 60년의 역사 위에더 큰 대한민국으로 나아갈 앞으로의 60년 비전을 담아 국내선 여객터미널이 새롭게 문을 연다.

The Gimpo International Airport is taking another leap forward. Based on its growth for the past 60 years along with the development of the Republic of Korea, the airport has remodeled its passenger terminal for domestic flights under a vision of a greater Korea for the next 60 years.




‘飛上’을 주제로 하여 세계적인 공항으로 도약을 상징한다

Under the theme “Soaring Up,” it symbolizesthe airport's leap forward into a global airport.



alt
김포공항 전경



건물의 수직적 형태에 리드미컬한 이미지를 새롭게 부여했다

Rhythmic images newly incorporatedinto its vertical structure



alt





alt


alt

2층 체크인 카운터



체크인 카운터에 적용된 한국적인 격자무늬 디자인과 빠른 수속이 가능한 레이아웃이 눈길을 끈다.

The Korean lattice pattern designs applied to the check-in counters and layout that enables possible fast check-ins, are eye-catching.


           



alt
alt

3층 무빙워크



새롭게 설치된 무빙워크는 걷는 시간을 대폭 줄여 여객 편의를 개선했다.

The newly installed moving walkways largely reduce the walking time, thereby improving passenger convenience.







alt


alt

3층 일반대합실 전경



실내조명을 100% 고효율 LED로 교체하고 통합에너지 관리시스템을 도입해 에너지 효율성을 극대화했다.

Indoor lighting has been replaced with 100% highly efficient light-emitting diodes (LEDs), and an integrated energy management system has been introduced for maximum energy efficiency.






alt

2층 전면 커튼월



벽면과 지붕은 단열재로 보강하고 창문 유리는 기능성 소재를 활용해 에너지 소비를 대폭 줄였다.

The walls and roofs have been reinforced with insulation, and functional materials have been used for the glass windows, thereby massively reducing the airport’s energy consumption.









alt




alt

2층 일반대합실 전면부



여객터미널을 확장하고 유리벽 커튼월을 도입해 청사의 쾌적함과 개방감을 높였다.

The passenger terminal has been expanded, and glass curtain walls added to the building to enhance its appearance and openness.






alt
alt

4층 테마식당가


테마 상업시설을 신규 유치하고 여객 접근성을 고려한 배치로 공항 이용의 즐거움을 선사한다.

Themed business facilities have been newly established and placed in consideration of passenger access and enjoyment in using the airport.





alt

1층 아뜨리움



아뜨리움은 자연광과 대형 자작나무의 녹음이 어우러진 싱그러운 공간을 새롭게 만들었다.

The atrium has been newly created as a refreshing space where natural light, large birch trees, and greenery harmoniously coexist.




shared kakaostory shared facebook shared twitter
별점주기
  • score 1 Star
  • score 2 Star
  • score 3 Star
  • score 4 Star
  • score 5 Star
SNS제목